Tänka på när man ska hyra advokat

När man för första gången ska anlita en advokat kan det vara svårt att veta vad man ska tänka på. Kommer det att bli dyrt? Vilken advokat ska vi välja? Vad händer om vi inte vinner fallet? Här nedan får du svar på det viktigaste du behöver veta innan du anlitar advokat i Stockholm.

Tänka på när man ska hyra advokat

Hur mycket behöver jag betala?

Vad det kostar att hyra en advokat varierar beroende på vad för typ av uppdrag det gäller. Det går inte att ange någon prislista för vad det kostar då det inte finns någon fast taxa för alla advokater men det kan ligga på mellan 1500kr – 6000kr per timme. Det man behöver tänka på när man ska hyra advokat är att det kan bli rätt dyrt men att man i många fall kan få hjälp att betala för tjänsterna.

Att sedan välja vilken advokat som ska ha hand om fallet tycker många att är svårt. De flesta advokatfirmor erbjuder flera olika tjänster då de har anställda som är utbildade inom olika områden. Därför är det bäst att ringa den advokatfirman du är intresserad av för att se om de kan hjälpa dig med ditt fall.

Om min advokat inte vinner fallet

Den part som förlorar ett tvistemål måste i de flesta fall betala motpartens rättegångskostnader. I dessa fall är möjligheterna att få ersättning begränsade, men inte omöjligt. En part som vill få ersättning för sina rättegångskostnader måste begära det särskilt innan huvudförhandlingen avslutas. Om fallet förloras finns det även möjlighet att göra en överklagan. Detta måste göras skriftligt och lämnas in inom tre veckor från den dag domen meddelades.

Att välja rätt

När du har dessa frågor mer eller mindre klara så är det dags att välja advokat. Du har nu jämfört priser på olika advokatbyråer, dem har förklarat för dig vad dem tror om ditt fall och du vet vilka möjligheter det finns om du inte skulle vinna fallet. Det är nu dags att ta beslutet om vem du ska anlita.